Pages

Tuesday, July 6, 2010

al-fatihah

al-Fatihah kepada Allahyarham Azizi Seh Mohd, 27tahun..
5-july-2010
kemalangan maut di lebuhraya utara-selatan , jalan kepong-sg.buloh..berita sepenuhnya sila klik kereta terjun jejambat
al-kisahnya..
semalam aku otw g spital sg.buloh..
nak wat medical cekap utk kak lina aku..
aku kua dlm kul bape ntah..dlm 11-12tghri la...
kua2 je..pai susur nk hala ke sg.buloh... jalan jem gile..
aku ngn sume kakak2 abg aku heran la kan..
jarang sgt jalan nie jem melampau...
npe ntah..pikir punye pikir ,
aku tilik2 ckp mesti diorang nie wat jalan ,xpon roadblock..
jem yg xbergerak langsung keta..aku cakap arr kat abg aku..kite naik highway laa bng..jem nie xthu pai kul bape..abg aku ok jek.. aku tilik2 lagi ckap mesti ade eksiden teruk nie..
mmg betoi...ade eksiden.
mak aaih..eksiden jatuh highway tu..punye laa ngeri..patah pagar
 highway..aku speechless..
takut ade..rase cam nak pitam pon ade..tapi nak pitam cmner..aku tgh drive time tu.
abg aku ckp keta mcm myvi..
kak nur ckp cam satria..aku no komen.
remuk abes keta..
aku istighfar pnjang ..nauzubillah.. mohon dielakkan..
mlm tu aku berkobar2 semangat la an mcm nk dpt adiah besday.. nak tgok arr berita pasal eksiden tuu..excited oo..
last2 terlepas sbb tertido..ngeh3
baru pagi nie bace paper n dapat tahu cerita sebenar..sian arwah
 .sob sob
insaf aku..dah xnak bwk keta laju2 ..huhu
mak aku selalu pesan..
'mak lahirkan anak2 mak bukan utk mati katak atas jalan raya..bia meninggal cara elok xpe..sebaik2nya elakkan dari ape2 yg berkaitan ngn jalan raya..'
kami akan ingat pesan mak..
kpd geng2 yang slalu ada atas jalan raya ; jangan bwk laju2..laju byk keburukan dari kebaikan..
buang ego, jgn nk menang je...kita berkongsi jalan yg sama..
endahkan provokasi yg ajak korang berlumba..
diorang yang nak mati ..bukan kita kan..
so.,be alert..
k..tata
p/s:really sorry kalau bahasa aku agak 'kasar' atau xberlapik...

1 comment:

feedback